
پس از ۱۵ دقیقه رانندگی با حداکثر سرعت، تایرهای ویرون ذوب خواهند شد. اما …
بوگاتی از بدو تاسیس توسط آقای Ettore Bugatti بعنوان سازنده خودروهای استثنایی معروف بوده و هنوز همBugatti Atlantic ساخت دهه ۱۹۳۰ بعنوان گرانترین اتومبیل جهان در بازار اتومبیلهای کلاسیک مطرح است . البته همین خصوصیت بوگاتی و عدم توجه به شرایط بازار همواره باعث عدم موفقیت تجاری این شرکت بوده است.
در اواخر دهه ۱۹۳۰ ، بوگاتی پس از مرگ ژان بوگاتی پسر موسس شرکت در هنگام تست یک اتومبیل مسابقه ای عملاً از صحنه خودروسازی محو گردید. حدوداً ۶۰ سال بعد گروهی سرمایه دار ایتالیایی امتیاز مارک بوگاتی را خریداری کردند و مدل Eb110 را در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی عرضه نمودند که پر قابلیت ترین اتومبیل زمان خود گردید ولی این طرح نیز از لحاظ مالی ورشکست شد و فقط تعداد محدودی از این مدل تولید گردید.
اتوماتیک الکترونیکی
در سال ۲۰۰۰ کارخانه فولکس واگن آلمان که بعنوان سازنده خودروهای با دوام و اقتصادی معروف شده، امتیاز بوگاتی را خرید تا بدین ترتیب بتواند جایگاه و پرستیژ بالاتری را کسب نماید. بوگاتی ویرون ۴/۱۶ نیز حاصل تلاش این گروه جهت عرضه خودروئی استثنایی و در خور نام بوگاتی می باشد .
در ابتدا شاید بهتر باشد توصیفی در مورد علل نامگذاری این مدل داشته باشیم. عدد ۱۶ نشانگر تعداد سیلندرها و عدد ۴ تعداد توربو شارژرهای آن می باشد. این خودروی ۲/۱ میلیون دلاری ( البته در کشور ما و با احتساب عوارض و سود و حقوق بازرگانی بیش از دو میلیارد و دویست میلیون تومان خواهد بود ) قادر است در کمتر از ۵/۲ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت دست یافته و برای رسیدن به سرعت ۲۰۰ و ۳۰۰ کیلومتر در ساعت بترتیب نیاز به ۳/۷ و ۷/۱۶ ثانیه زمان خواهد داشت. Bugatti Veyron علیرغم وزن دو تنی خود قادر است با شتاب ۱/۱ جی به حرکت درآید که البته چنین شتابی نه تنها بواسطه موتور پر قدرت بلکه به دلیل سیستم انتقال نیروی بسیار پیشرفته آن امکان پذیر می باشد. انتقال نیروی موتور ویرون توسط یک گیربکس ۷ دنده اتوماتیک الکترونیکی با سیستم تعویض بدون کلاچ و به هر چهار چرخ صورت می گیرد. نکته جالب در هنگام شتابگیری ویرون این است که سرعت حرکت عقربه نشانگر سرعت با عقربه نشانگر دور موتور یکسان است. سیستم تعلیق Veyron اساساً متشکل از اتصالات مثلثی ( جناقی ) دو گانه در جلو و عقب می باشد و برخلاف تصور تنظیم سیستم تعلیق آن ثابت می باشد و برخلاف اکثر خودروهای اسپرت امروزی تنظیم « راحت » و « اسپرت » ندارد. Bugatti برای حفظ ثبات این خودرو سه نوع تنظیم سرعت را برای آن در نظر گرفته است : تنظیم استاندارد، تنظیم هندلینگ که برای به حداکثر رساندن قابلیتهای حرکتی و ثبات خودرو در نظر گرفته شده و تنظیمی دیگر تحت عنوان TopSpeed یا حداکثر سرعت. تنظیم استاندارد برای سرعتهایی تا ۲۲۰ کیلومتر در ساعت در نظر گرفته شده است.
در این تنظیم ارتفاع کف خودرو از سطح زمین در حدود ۵/۱۲ سانتیمتر تنظیم میشود. با لچه های دیفیوزر جلو در حالت باز قرار گرفته و اسپویلر عقب بسته می ماند. تنظیم هندلینگ برای سرعتهای بین ۲۲۰ و ۳۷۵ کیلومتر در ساعت در نظر گرفته شده است. در این تنظیم ارتفاع جلوی خودرو به ۸/۷ سانتیمتر و ارتفاع عقب خودرو به ۱/۹ سانتیمتر کاهش داده می شود.
در این حالت اسپویلر عقب کاملاً باز میگردد. Veyron بنحوی طراحی شده که در همه حال تقسیم وزن ۵۵/۴۵ ( عقب/جلو ) حفظ گردد. در تنظیم هندلینگ نیروی Down Force ) معادل ۳۵۰ کیلوگرم به کمک قطعات آیرودینامیک ایجاد می شود که باعث چسبندگی خودرو به سطح جاده می شود.
سیستم خنک کننده این خودرو از دو مدار گردش آب ۴۰ و ۱۵ لیتری با ۳ رادیاتور در جلو تشکیل شده است.
« پس از ۱۵ دقیقه رانندگی با حداکثر سرعت، تایرهای ویرون ذوب خواهند شد. اما باک ۱۰۰ لیتری آن ۳ دقیقه زودتر تمام می شود تا چنین اتفاقی هرگز روی ندهد!!»
نام : Bugatti 16.4
کلاس : سوپر اسپرت
آرایش پلت فرم : موتور عقب دو دیفرانسیل ( AWD )
موتور : ۱۶ سیلندر W شکل ۶۴ سوپاپ با دو توربو شارژر ( W16 )
حجم موتور : ۷۹۹۳ سی سی
قدرت : ۱۰۰۱ اسب بخار
گشتاور : Nm 1250 در ۲۲۵۰ دور/دقیقه
وزن : ۱۹۶۸ کیلو گرم
فاصله بین دو محور : ۲۷۱۰ میلی متر
ابعاد : ( طول * عرض * ارتفاع ) ۴۴۶۲ * ۱۹۹۸ * ۱۲۰۴ میلی متر
گیربکس : ۷ دنده اتوماتیک الکترونیکی
حداکثر سرعت : ۴۰۷ کیلومتر در ساعت
شتاب ۰- ۱۰۰ : ۲٫۵ ثانیه
شتاب ۰- ۲۰۰ : ۷٫۳ ثانیه
شتاب ۰- ۳۰۰ : ۱۶٫۷ ثانیه
ظرفیت مخزن سوخت : ۱۰۰ لیتر
مصرف سوخت : در شهر ۴۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر، خارج از شهر ۲۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر، در حالت تخت گاز ۷۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
سایز رینگها : جلو ۲۰ اینچ، عقب ۲۱ اینچ
برنامه تولید : ۲۰۰۵ – ۲۰۰۹ ( ۳۰۰ دستگاه )
قیمت جهانی : ۱,۲۰۰,۰۰۰ دلار
عکس های ماشین جدید بوگاتی Bugatti 16 C Galibier